Navštív aj náš obchodík Od ženy k žene! Usmívající se


Arašidové Cookies

29. června 2011 v 15:20 | MissMarta |  RECEPTY
Klasické čokoládové cookies z Ameriky určite už pozná každý. Predávajú sa dokonca aj ako trvanlivé sušienky ku káve či čaju od rôznych výrobcov. A čo takto si upiecť svoje vlastné, chutné, domáce a dokonca arašidové cookies? Majú neuveriteľne dobrú chuť a nebudete sa môcť od nich odtrhnúť.

Ingrediencie:
1 vajce
1/2 šálky arašidového masla
4 lyžice masla
1 šálka hnedého cukru (alebo biely kryštálový cukor cca 1/2 šálky)
1 šálka hladkej múky
1/2 šálky hrubej múky
1 lyžička sódy bikarbóny (ja som dala lyžičku prášku do pečiva)
1/2 šálky nasekaných nesolených arašidov (alebo arašidy v cukre)
1/2 lyžičky rumovej arómy (ja som použila brandy aj viac ako lyžičku )
štipka soli

Postup:
Predohrejeme rúru na 180°.
V miske zmiešame arašidové maslo s obyčajným maslom, cukrom, vajcom, rumovou arómou a soľou. Do tejto hmoty pridáme preosiatu múku (obidva druhy), v ktorej sme predtým rozmiešali sódu bikarbónu a nasekané orechy. Vymiešame cesto a na plech (na ktorom je papier na pečenie) ukladáme guľky vo veľkosti vlašského orecha cca 5 cm od seba. Z guliek vytvarujeme malé placky. Pečieme 12-15 minút.

POZOR!
Hmotu miešajte pomocou rúk alebo varešky. V žiadnom prípade neberte do rúk ručný mixér! Ja som tak urobila, lebo som si chcela uľahčiť prácu, ale po celej kuchyni som mala arašidy a na celé metličky sa mi cesto nalepilo a metličky sa ani nepohli .

Keďže na internete písali, že čím dlhšie sa budú cookies piecť, tým budú chrumkavjšie, vyskúšala som to. Neodporúčam! Môj prvý plech (z cesta mi vyšli 3) nedopadol príliš slávne. Vytvarovala som veľké guľky a splasla na tenučké placky. Výsledok je taký, že sú to černoškovia a chutia trocha horko.
Druhý pokus bol už lepší, avšak stále som placky spravila tenučké. Chuťovo sú dobré. Pečieme len 10 - 12 minút!
Tretí a posledný pokus sa niesol malými guľkami a tučnejšími plackami. Výsledok je vynikajúci!!! (nabudúce už budem vedieť )

TIP:
Arašidy nemusíte sekať. Stačí, ak ich dáte do mikroténového vrecka a s tĺčikom rozdrvíte.

BTW nemusíte sa báť, že Vám arašidové maslo nechutí. Aj podľa mňa je odporné. V tomto recepte je však úžasné!

ZDROJ: Veve

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Veve Veve | 29. června 2011 v 16:41 | Reagovat

Robíš mi chute, že by som si išla znovu upiecť? :-)
Takéto recepty mám rada - nepotrebuješ váhu a zašpiníš len dve misky a dva plechy. Super pre lenivcov :-)))

2 MissMarta MissMarta | Web | 29. června 2011 v 16:57 | Reagovat

ja som zaspinila len jednu misku a jeden plech ;-) lebo muku som dala do sitka nad tu prvu misu a preosiala tak a potom dala arasidy... a plech - to som cakala lez sa upecie a dala som to do chladnicky...ale zato vela lyzic :D

3 Veve Veve | 30. června 2011 v 18:46 | Reagovat

Prečo lyžíc? :-)

4 MissMarta MissMarta | Web | 30. června 2011 v 22:39 | Reagovat

lebo kazde maslo zvlast lyzicu :-D potom prasok do peciva  zvlast, na sol a este aj na vajco, lebo ja davam prec taky ten sopel co je prilepeny na zltku :-D

5 Oksi Oksi | E-mail | 21. července 2015 v 18:00 | Reagovat

Z osobnej skúsenosti, som si uvedomila, že na prípravu chutných a zdravých jedál sú potrebné kvalitné nádoby. A pre každé jedlo zvlášť. Veľa užitočných vecí pre svojú kuchyňu, som kúpila tu. http://semilton.sk/household/ :-)  :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama