Navštív aj náš obchodík Od ženy k žene! Usmívající se


Srnčí chrbát

14. června 2011 v 11:21 | MissMarta |  RECEPTY
Ingrediencie:
100 g mandlí
125 g suchárov
100 g mäkkého masla
150 g cukru
4-5 vajec (podľa veľkosti)
2 PL múky
1/2 vrecka prášku do pečiva
200 g jemnej horkej čokolády
2 PL rumu (brandy)
25 g kokosového masla (ja som nepoužila)
50 g mandlí pokrájaných na rezančeky

Postup:
Mandle pomelieme. Sucháre rozdrvíme medzi dvoma fóliami valčekom na rezance alebo ich pomelieme ako mandle. Maslo vyšľaháme na penu, postupne pridávame cukor, ušľahané vajcia (všetky), mleté mandle, múčku zo suchárov, múku s práškom do pečiva, 100 g najemno nastrúhanej čokolády a rum (ja som použila brandy). Rúru vyhrejeme na 180°C. Formu dobre potrieme maslom a posypeme strúhankou. Naplníme cestom a pečieme v rúre na strednej priečke hodinu. Špáradlom vyskúšame, či je cesto už upečené. Srnčí chrbát vyklopíme z formy na mriežku a necháme vychladnúť. Zvyšnú čokoládu zohrejeme spolu s kokosovým maslom. Tak si urobíme polevu. Múčnik polejeme ešte teplou polevou. Ak do nej natlačíme mandľové rezančeky, pripravíme "dikobraza". Polevu necháme stuhnúť.

Slávny recept, ľahká príprava!
15 porcií, 1 porcia asi 1 380kJ/330 kcal, 8 g bielkovín, 21 g tuku, 27 g sacharidov.

Čas na prípravu: 45 minút
Čas pečenia: 1 hodina
Čas dokončenia: 15 minút

Veľmi ľahký recept aj pre začiatočníkov. Mandle sú drahšie, preto zaraďujem tento recept medzi cenovo náročnejšie. Jediný problém v príprave som mala s konečnou polevou, ktorú som mala príliš riedku.

ZDROJ:
PEČIEME podľa osvedčených receptov - Annete Wolterová a kol.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 cukornica cukornica | 15. června 2011 v 15:38 | Reagovat

Vyzerá to skvele. :-)

2 Simona Simona | 28. prosince 2011 v 1:51 | Reagovat

Mnam ten my dělávala babička :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama