Navštív aj náš obchodík Od ženy k žene! Usmívající se


Grilovaný losos na horčicovej omáčke

28. ledna 2012 v 13:03 | MissMarta |  RECEPTY
Dlhšiu dobu som mala v pláne ugrilovať si filety z lososa na horčicovej omáčke. Všade sa však dával do omáčky surový žĺtok a toho som sa bála (veď viete, salmonela číha všade). V obchodoch pre fitness som márne hľadala sušené žĺtky... Nakoniec mi pomohol strýko Google. Okrem kôprových a smotanovocibuľkových omáčok som našla jednu chutnú a ľahkú na prípravu. Tramtadadááá losos sa ugriloval. Samotná omáčka je kyselkavá, ale splynutím s rybou sa chute vyrovnajú a vy sa budete olizovať až za ušami. BTW, trošíčka mi pripomína omáčku z McDonaldu. Smějící se

Ingrediencie:
- filety z lososa
- korenie na ryby
- citrón
- zemiaky (rasca, soľ)

Omáčka (pre dve filety):
- 1 PL horčice (ja som pomiešala klasickú polotučnú s dijonskou)
- 1 PL octu
- 1/2 PL práškového cukru
- 3 PL oleja (ja som dala olivový)

Postup:
Zemiaky zbavíme šupky, nakrájame na kocky a dáme variť do hrnca s vodou (úplná klasika). Filety obložíme kolieskami citróna a necháme, aby sa štava vsiakla. Medzitým si pripravíme omáčku - horčicu, ocot a cukor poriadne premiešame a po lyžiciach zašľaháme do hmoty olej. Namočené filety okoreníme a hodíme na grilovaciu panvicu (každú stranu cca 3 minúty). Keď je všetko také, ako má byť, môžeme servírovať. Usmívající se

Dobrú chuť!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Dobre a Zdravě Dobre a Zdravě | Web | 11. července 2013 v 12:36 | Reagovat

Je opravdu mnoho způsobů, jak si připravit mořské ryby, aby chutnaly a byly zdravé.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama