Tieto koláčiky som piekla na Vianoce. Boli vynikajúce!
Tip:
Koláčiky bez dierky pečte spolu, pretože koláčiky s dierkou sa skôr upečú.
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 150 g tuku (maslo)
- 100 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- 1 vajce
- džem
Postup:
Na dosku preosejeme múku a cukor, rozdrobíme tuk, pridáme žĺtok a celé vajce a rýchle spracujeme tuhé cesto (ja som zamiesila vo veľkej miske). Najmenej tri hodiny ho necháme odpočívať v chlade. Potom z cesta vyvaľkáme plát hrubý približne 3 mm, povykrajujeme tvary, poukladáme na plech a spurdka upečieme dožlta. Upečené a vychladnuté kolieska zlepujeme lekvárom.
ZDROJ: Olga Davidová - Pečieme na sviatky (Knižnica praktických príručiek Práce, 1971)

Mňam :)