Navštív aj náš obchodík Od ženy k žene! Usmívající se


Truffes au Chocolat

1. března 2012 v 19:40 | MissMarta |  RECEPTY
V prvom rade sa chcem ospravedlniť Romane, ktorej som sa smiala, že jej Truffes sú krivé a nie guľaté (tu nájdete jej recept, je trochu iný ako ten môj). A to z dvoch dôvodov: 1.) naozaj sa z masy veľmi zle tvarujú guľôčky a 2.) tieto pralinky majú názov podľa jednej huby - hľuzovky, ktorá je veľmi vzácna a žije pod zemou, a práve tieto pralinky ju majú napodobniť.

Ingrediencie:
- 200 g horkej čokolády (kľudne sa dá použiť aj mliečna alebo biela, ale tie pomaly tvrdnú a rýchlo sa topia)
- 140 ml smotana na šľahanie
- 30 g maslo
- kakao, kokos

Postup:
Nastrúhanú čokoládu dáme do misy. Smotanu zahrejeme v malom hrnci na strednom plameni až k varu. Ihneď smotanu nalejeme na čokoládu a necháme ju 1-2 minúty bez miešania rozpustiť. Pridáme maslo a miešame dohladka. Zakryjeme fóliou a chladíme aspoň tri hodiny. Kakao (alebo kokos) nasypeme do misky a čokoládovú hmotu vyberieme z chladničky. Lyžičkou trochu naberieme a v dlaniach hmotu zaguľatíme. Ihneď guľočku obalíme v kakau (alebo v kokose), dáme ju na tanierik a postup znova opakujeme. Guľočky skladujeme v chladničke.

Tipy:
- podľa originálneho postupu by sa mali "takmer-guľôčky" obalovať len v kakau, pretože len vtedy pripomínajú už spomínanú hľuzovku; ale kľudne ich môžete obaliť i v kokosovej múčke alebo v nasekaných orieškoch
- ak ste nedočkaví, čokoládovú hmotu môžete dať ztuhnúť aj do mrazničky
- ak nemáte nervy na strúhanie čokolády, tak ju klasicky rozpustite a následne do nej vlejte vriacu smotanu (aj ja som to tak urobila)

ZDROJ:
catalinapece.blogspot.com

Pralinky majú naozaj lahodnú chuť. Bon apetit. Mrkající





Toto je hľuzovka ↑ - zdroj wikipédia
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 schnegy schnegy | E-mail | 1. března 2012 v 22:10 | Reagovat

Mnam, presne taketo chcem uz dlhsiu dobu urobit, len sa mi zdalo, ze sa to neroztopi pekne a nezmiesa. Ale ked vidim takto vyskusany recept, som si istejsia. Vyskusam :-)

2 MissMarta MissMarta | 2. března 2012 v 11:48 | Reagovat

určite choď do toho...a keď tam budeš mať hrudky, tak to ešte teplé prepasíruj cez sitko..ja som to tak urobila, lebo som tam tie hrudky mala :-D

3 Zuzka Zuzka | 9. října 2012 v 15:00 | Reagovat

To som jedla...ale dosť drahé to bolo ( vo Francúzsku 1malý kúsok za 1€) Musím spraviť :)) :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama