Navštív aj náš obchodík Od ženy k žene! Usmívající se


Hamburger s bylinkovým maslom

5. července 2013 v 17:38 | MissMarta |  RECEPTY
Nie, nezabudla som na rubriku recepty. Len som nič cez školu nevypekala a ani nevarila. Lepšie povedané, ani som nemala chuť a náladu sa tomu venovať, keď som bola vôbec rada, že som už konečne zo školy doma a že ma čakajú rôzne seminárky...

Ingrediencie:
- mleté hovädzie mäso (ja som použila roštenku 230g na 3 tenké mäská, dá sa použiť predné, zadné alebo sviečková)
- cesnakové bylinkové maslo
- soľ
- čierne korenie
- slanina (nepoužila som)
- syr (nepoužila som)
- žemle
- rozpustené maslo
- šalát
- grilovaná cibuľa
- rajčina (nepoužila som)
- horčica
- kečup
- majonéza

Postup:
1. Opláchneme si ruky studenou vodou a rozdelíme mäso na tri diely. Z každého vytvoríme bochník a vložíme doňho plátok bylinkového masla. Osolíme, okoreníme a dáme na tanier pokrytý potravinovou fóliou. Bochníky zabalíme aj zvrchu a dáme ich do chladu do chladničky. Rozpálime si gril (grilovaciu panvicu).
2. Ak máte chuť pridať pancettu alebo iný druh slaniny, grilujeme ju 2-3 minúty z každej strany, pokým nebude chrumkavá. Odložíme ju na tanier s papierovým obrúskom, ktorý vysaje prebytočný tuk.
3. Pripravené mäso položíme na rozpálený rošt a znova ho osolíme a okoreníme. Grilujeme po každej strane 5-7 minút, až bude prepečené na medium. Obľúbený mriežkový vzor zvládneme poľahky - v polovici času pečenia mäso iba pootočíme o pravý uhol.
4. Po otočení môžeme mäso vylepšiť pancettou alebo syrom.
5. Žemle rozkrojíme, potrieme rozpusteným maslom a dáme na gril. Bude im stačiť pol až jedna minúta.
6. Na spodnú časť žemle položíme list šalátu, plátok cibule a paradajky. Ďalej položíme mäso a ochutíme podľa vlastnej chuti s horčicou, majonézou a kečupom. Priklopíme s vrchnou polovicou žemle.

Moje tipy:
- Žemle na hamburgery nájdete v Lidli.
- V žiadnom prípade nekupujte MLETÉ mäso! Radšej si ho pomeľte doma.
- Cesnakové bylinkové maslo si môžete vyrobiť aj doma - recept v čo najbližšej budúcnosti hodím na blog.
- Mäso nepečte dlhšie ako 7 minút po každej strane. V pôvodnom recepte bolo mäso veľmi hrubé a ak sa chystáte na tenučké plátky ako z McDonaldu, za 7 minút bude mäso už well done.
- Žemle určite opečte! Týmto sa zabráni presiaknutiu omáčok a jej premočeniu.

Zdroj receptu: relácia Šéf na grilu - Zdeněk Pohlreich



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Domáci Domáci | Web | 11. července 2013 v 12:31 | Reagovat

Veru tak, nie je nad doma robený naozaj dobrý hamburger, do ktorého vieme, čo sme dali a nejeme ani zvyšky ani blafy, ale poctivé mäso.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama