Navštív aj náš obchodík Od ženy k žene! Usmívající se


Makrónky/makarónky

30. dubna 2016 v 12:42 | MissMarta |  RECEPTY
Upiecť milované sladučké makrónky bol vždy môj sen a zároveň aj obava. Nakoniec som sa do nich pustila na základe jedného podrobného videa, ktoré mi ukázalo, že upiecť makrónky nie je až také ťažké ako sa môže zdať. Avšak, samozrejme, príprava makróniek patrí k tým zložitejším a je potrebné presne dodržať postup...Ja som ich pripravila z 2/3 surovín na príležitosť veľkonočných sviatkov. Usmívající se Nakoniec som sa ich nemohla dojesť. Smějící se A čím boli staršie, tým lepšie chutili...

Ingrediencie:
Cesto:
- 300 g mandľovej múčky alebo pomletých mandlí
- 300 g práškového cukru
- 220 g bielkov izbovej teploty (!) (1 bielok = cca 35-40g)
- 1/4 ČL soli
- 300 g kryštálového cukru
- 70 g vody
- potravinárske farbivo

Náplň:
- 250 g mascarpone
- 500 g práškového cukru (aj oveľa menej, záleží od toho, aké sladké máte radi)
- 1 PL masla izbovej teploty (cca 125 g)
- potravinárske farbivo

Postup:
1. Ak nemáme mandľovú múku, tak si mandle pomelieme a preosejeme cez sito, aby vznikla pudrová múčka. (Keďže som nechcela dávať majland za múku, skúšala som aj rozmixovanie zmrazených mandlí, no vzniklo mi masielko - neviem v čom bola chyba v tejto finte. Nakoniec som pomleté mandle, osievala asi 3/4 hodinu! Smějící se)

2. Preosejeme mandľovú múku, práškový cukor a pridáme 110 g bielkov. Premiešame.

3. Pripravíme si sirup. Do hrnca dáme 300 g kryštálového cukru a 70 g vody. Privedieme do varu a varíme 3 minúty.

4. Ostatných 110 g bielkov šľaháme so štipkou soli takmer do snehu. Potom pomaly, za stáleho mixovania, pridávame horúci sirup. Necháme mixovať 5-6 minút, až nám vznikne hustá hmota - nesteká z metličiek.

5. Bielkovú hmotu opatrne vmiešame do pripraveného cesta. Vytvorenú zmes môžeme rozdeliť do viacerých misiek - koľko chceme farieb a pridáme potravinásrske farbivo.

6. Na papier na pečenie si naznačíme 4 cm kruhy (s fixou a papier otočíme). Na tieto kruhy striekame hmotu zo sáčka. 2-3x plechom buchneme, aby sa zmes vyrovnala. (! dôležité) Takto pripravené makrónky necháme 10-15 minút (aj viac) vyschnúť, aby sa na povrchu vytvorila "kôrka".

7. Makrónky pečieme cca 10 minút pri 150°C. Potom ich necháme vychladnúť 20 minút na papieri na pečenie.

8. Náplň vytvoríme nasledovne:
V mixéri miešame mascarpone a maslo. Potom pridáme cukor. Opäť náplň rozdelíme na toľko častí, koľko farieb chceme mať a zafarbíme. Náplň dáme do chladničky na 1 hodinu.

9. So stuhnutou náplňou plníme makrónky pomocou sáčka s tryskou a zlepujeme.

10. Makrónky skladujeme vo vzduchotesnej krabici a v chladničke.






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama