Navštív aj náš obchodík Od ženy k žene! Usmívající se


Čokoláda v lístkovom ceste

7. června 2016 v 20:46 | MissMarta |  RECEPTY
Také jednoduché, z málo ingrediencií, vhodné aj pri nedostatku času, finančne nie až také náročné, a to najhlavnejšie - chuťovo mňamkovné (ba až presladené). Takýto je dezert v podaní zabalenej čokolády v lístkovom ceste zapečenej v rúre.

Keď som tento koláčik prvýkrát zbadala na internete, hneď som vedela, že ho čoskoro urobím aj ja. Recept som šupla do záložky prehliadača, kde poslušne čakal na svoju premiéru. K dnešnému dňu sme toto pečivko doma upiekli zatiaľ po dvakrát a každý si vychvaľoval. Prvá koštovka bola presladená až až (čokoláda Triolade), no druhý pokus vyšiel lepšie (klasická Milka)...

Dá sa takémuto priam "virálnemu" receptu dôverovať? A ako vôbec chutí? S vyplazeným jazykem

Za mňa kývem hlavou hore a dole! Dôležité je použiť správnu čokoládu. Plusom je aj rýchla príprava, ak napríklad očakávame neskoro (ne)ohlásenú návštevu. Ďalším plusom je jeho sýtosť - naozaj postačí zjesť jeden až dva kúsky a už viac nebudete chcieť...

Ingrediencie:
- 1 lístkové cesto
- veľká čokoláda (mliečna Milka 300g)
- 1 vajíčko
- mandľové lupienky (nemusí byť)

Postup:
Vyvaľkáme si lístkové cesto do tvaru obdĺžnika, no tak, aby dĺžka bola zhruba v rozmere čokolády. Do stredu cesta položíme čokoládu. Na ceste, ktoré nám vystáva po okrajoch s pomocou krájača na pizzu porobíme šikmé rezy o šírke jednej kocky čokolády. Striedavo začneme týmito pásikmi baliť čokoládu, tak aby nevytŕčal ani kúsok. Takto zabalenú čokoládu prenesieme na plech, na ktorý dáme papier na pečenie. S vajíčkom potrieme celý povrch koláča a môžeme dozdobiť nasekanými orechmi. Dáme do vyhriatej rúry na 180°a pečieme 20-25 minút. Podávame a krájame až dezert vychladne!






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Dada Dada | E-mail | Web | 7. června 2016 v 22:34 | Reagovat

Presne toto som tiež piekla, mega lahké a použila som dovnutra čokoladu s mintovou príchutou :) bolo to super mňam :D

2 MissMarta MissMarta | 15. června 2016 v 9:29 | Reagovat

[1]: no tak tentoraz sa nám virálnosť oplatila ;) lebo nie vždy tie recepty aj vyjdú tak ako majú :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama